Faq

Veelgestelde Vragen

CVO onderscheidt zich omdat het de eerste en enige lokale christelijke partij van Oldebroek is. De andere partijen in Oldebroek zijn landelijk of seculier. Hiermee wil CVO zich expliciet richten in de gemeenteraad op het belang van onze eigen gemeente. CVO onderscheidt zich daarnaast ook met concrete speerpunten. Zo zijn we de enige partij die expliciet zich uitspreekt (vanwege de kosten en onhaalbaarheid) van een rondweg, zijn we de enige partij die zich uitspreekt voor compensatie van grote gezinnen bij afvalkosten, en zijn we de enige partij die zich uitspreekt voor het allereerst bouwen van woningen voor onze eigen lokale inwoners.

Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) is een nieuwe politieke partij, die zich pas in januari heeft aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om een partij-aanduiding op het kiesbiljet te krijgen, moesten partijen zich al op 20 december 2021 melden bij de kiesraad. Omdat CVO zich later aangemeld heeft, doet CVO op het kiesbiljet mee als ‘blanco lijst’. Dit maakt verder geen verschil, u kunt nog steeds op ons stemmen! CVO is te vinden als Lijst 7 op het kiesbiljet!

Jazeker! Inmiddels zijn er al vele vrouwen actief voor CVO. Wij waarderen deze betrokkenheid. Op de kandidatenlijst van CVO (Lijst 7) staan echter geen vrouwen. Dit is geen bewuste keuze geweest. Als nieuwe politieke partij moest er binnen een paar dagen een lijst worden samengesteld. Op dat moment waren er nog geen vrouwen betrokken. Het valt te constateren dat verreweg de meeste politieke partijen weinig tot geen vrouwen op de lijst hebben staan in Oldebroek. Desondanks zijn ook vrouwen van harte welkom bij CVO! Inmiddels zijn er al vele vrouwen actief voor de partij.

Met De O van Oldebroek wordt gedoeld op de gehele gemeente Oldebroek. Hier valt Oldebroek zelf onder, maar juist ook alle andere kernen. Als CVO willen we opkomen voor alle dorpen. Dit heeft CVO ook verwoordt in het vierde speerpunt: ‘meer bouwen in álle dorpen’. We willen juist ook oog hebben voor de kleinere kernen, zoals Oosterwolde, ’t Loo, Hattemerbroek, Noordeinde en Kerkdorp. CVO bezoekt daarom bewust ook alle kernen van onze gemeente met de actie ‘heel CVO bakt’, om zo ook de wensen vanuit de kleine kernen te inventariseren.

Wel willen we ons als lokale partij expliciet richten op het belang van onze eigen gemeente (Oldebroek).

Jazeker. CVO stelt zich constructief op en wil werken vanuit verbinding, zoals de slogan ook zegt. Wij willen in de gemeenteraad ook nadrukkelijk de verbinding zoeken met de andere Oldebroekse partijen. Mocht CVO de mogelijkheid krijgen om deel te nemen in het college, dan zullen wij, mits wij voldoende van ons speerpuntenprogramma kunnen realiseren, deze kans ook aangrijpen. Zo willen we echt het verschil maken in onze gemeente.

CVO wil zich inzetten voor een inclusieve gemeente. Iedere inwoner hoort bij onze Oldebroekse gemeenschap. Ook de lokale LHBTQI+’er. Echter, CVO vindt het geen goed idee om de regenboogvlag te hijsen vanuit de gemeente. CVO ziet de regenboog als teken van Gods verbond met de aarde. Vele inwoners herkennen zich (daarom) niet in de regenboogvlag als deze gehesen gaat worden op coming-outday. Wij staan voor het hijsen van de Nederlandse en Oldebroekse vlag. Hierbij benoemen we ook expliciet dat de lokale LHBTQI+’er daar helemaal bij hoort. Zo wil CVO uitstralen dat we samen één Oldebroekse gemeenschap zijn.

CVO beschouwt zichzelf als middenpartij, die zowel rechtse als linkse elementen in zich heeft. Zo focust CVO enerzijds op een kleine overheid met lage lasten, anderzijds wil CVO barmhartig zijn richting de (financieel) kwetsbaren in onze gemeente en hebben we aandacht voor sociale woningbouw.

CVO is een onafhankelijke, zelfstandige lokale partij. CVO heeft geen formele samenwerking met landelijke partijen, ondanks dat vele CVO’ers zich landelijk vertegenwoordigd voelen door de SGP.

Het laatste Nieuws

Volg al het laatste nieuws in Elburg en Oldebroek
en zie onze visie op een actueel onderwerp

Pagina's

Huis
Standpunten
Nieuws
Onze mensen
FAQ
Contact

Copyright © CVO Website door Tobias Seppenwoolde